tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kolme vuotta ja kolme koiruutta

Viikko vaille kolme vuotta sitten sain pikkuruisen, karvaisen ja emonsa perään itkevän nyytin viimein kotiin pitkän pitkän odotuksen jälkeen. Muistan, kun nukuttiin ensimmäinen yö yhdessä olohuoneen lattialla ja pentu nukkui pää mun niskassa, ja mietin pelonsekaisin tuntein että olen nyt vastuussa tästä pikkuruisesta olennosta, joka vaikutti niin avuttomalta silloin (ei muuten vaikuta enää). 

Puoli vuotta sen jälkeen meidän taloon pyrähti Armi, joka pistikin kaiken sekaisin pienen pyörremyrskyn lailla. Aina töistä kotiin tullessa mua odotti kämppä, joka näytti pahemman luokan poltergeisthyökkäyksen uhrilta tai vähintäänkin kauhuleffan lavasteelta. Kuvailin asuntoa salaa tietokoneella, mutta kuvaruudulla ei näkynytkään mitään yliluonnollista, vaan ihan vain hyvin utelias pentukoira, joka tutki kaikki laatikot, hyllyt, lipastot ja levitti mielellään kaiken löytämänsä ympäri kämppää. 


Ja olihan sitä pakko ihailla, vaikka laittoi millaisia väkerryksiä niin tämä otti ne vain iloisena haasteena, älypelinä, eikä esteenä. Ja yleensä Armi veti pidemmän korren.

Viime vuonna sain hoitoon Napen, joka onkin sitten kouluttanut mua tämän vuoden aikana vähintään yhtä paljon kuin minä sitä. 



Napu viilsi jalkansa pahasti lasinsiruun.
Olo oli melko apea pari päivää sen jälkeen.

Kolmeen vuoteen on mahtunut vaikka ja mitä, sekä hyvää että huonoa, uskottavaa ja uskomatonta, mutta kaikki on kasvattanut ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että en jättäisi oikeastaan mitään välistä. En edes valvottuja öitä ja itkettyjä päiviä, naarmuja ja arpia tai eläinlääkäriin laitettuja rahoja. En voi enää edes kuvitella elämää ennen tätä konkkaronkkaa, ja jopa aiempi elämä kolmisin Iiron ja Armin kanssa ilman Nappea tuntuu nyt hirveän kaukaiselta ja jopa tylsältä. Oonkin naureskellut, että sen jälkeen kun Nappe tuli taloon, mulla ei ole ollut tylsää päivää. Jokainen päivä tuntuu pieneltä maratonilta, mutta silti salaa toivon että elämä jatkuu yhtä touhukkaana ja mielenkiintoisena. Kaikki koirat vaatii paljon, ja antaa paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti